Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,delikatny jak obłoczek,tylko zajadać.No i dietetyczny,bardzo polecam.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 198
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 186
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11302
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 201
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 198
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 186
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11302
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 201
Składniki
Biszkopty ułożyć w tortownicy kwadratowej. Jogurty zmiksować z cukrem i 1/2 szkl.jeżyn. Osobno rozpuścić 9 łyżeczek żelatyny w minimalnej ilości gorącej wody,letnie wlać do masy jogurtowej zblendować i szybko kłaść na biszkopty,gdyż masa tężeje. Na stężałą masę dać resztę jeżyn i do lodówki.
Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody niż w przepisie,ja dałam 800ml.Zalewać dobrze stężałą galaretką owoce stopniowo.Dać trochę by przykryła owoce,jak stężeje wtedy dać resztę. Tu musi być wyczucie jak dodawać galaretkę.
Smacznego życzę!