Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,delikatny jak obłoczek,tylko zajadać.No i dietetyczny,bardzo polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10471
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3095
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2204
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 857
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10471
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3095
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2204
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 857
Składniki
Biszkopty ułożyć w tortownicy kwadratowej. Jogurty zmiksować z cukrem i 1/2 szkl.jeżyn. Osobno rozpuścić 9 łyżeczek żelatyny w minimalnej ilości gorącej wody,letnie wlać do masy jogurtowej zblendować i szybko kłaść na biszkopty,gdyż masa tężeje. Na stężałą masę dać resztę jeżyn i do lodówki.
Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody niż w przepisie,ja dałam 800ml.Zalewać dobrze stężałą galaretką owoce stopniowo.Dać trochę by przykryła owoce,jak stężeje wtedy dać resztę. Tu musi być wyczucie jak dodawać galaretkę.
Smacznego życzę!