Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki torcik na każdą okazję
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 310
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 310
Składniki
Białka ubić na pianę, dodać cukier i po jednym żółtku. Mąkę połączyć z kakaem i proszkiem do pieczenia. Wszystko połączyć delikatnie łyżką drewnianą. Piec w 180 st ok 12-15 minut. W ten sposób upiec 3 cienkie biszkopty każdy z 3 jajek.
Krem: Ubić śmietanę z serkiem i fixem (jeśli lubimy możemy dodać pudru). Przekładać biszkopty, a resztą kremu obłożyć tort i obłożyć rurkami. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z miodem. Zdjąć z kąpieli wodnej mieszać aż składniki się połączą. Wylać na papier i poczekać kilka godzin aż czekolada będzie jak modelina. Ulepić kwiatuszki. Niewykorzystaną czekoladę można włożyć do woreczka i przechować w lodówce. Posypać wierch tortu startą czekoladą:) smacznego;)