Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort kokosowo-orzechowy"
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 307
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 215
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 56
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 268
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 307
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 215
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 56
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 268
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna.
Ciasto kokosowe: białka ubij z cukrem pudrem. Dodaj resztę składników i na końcu sok z cytryny, połącz. Upiecz dwa ciasta (ok. 30 min w 180°C).
Ciasto orzechowe: wykonaj tak samo jak kokosowe.
Masa: mąki rozrób z połową szkla nki mleka. Resztę mleka i cukier zagotuj, dodaj mączną mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj na gładką masę, dodając budyń i spirytus.
Do 2/3 masy dodaj sok z cytryny i pokrojone ananasy, wymieszaj. Do 1/3 dodaj kakao i pokrojoną czekoladę. Wymieszaj.
Ciasta nasącz zalewą z ananasów. W tortownicy ułóż ciasto orzechowe, posmaruj masą ananasową. Ułóż ciasto kokosowe, posmaruj masą czekoladową. W ten sposób ułóż pozostałe warstwy ciasta i masy. Udekoruj, np. masą cukrową.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 25, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie