Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urodzinowy zwierzak,słodki,grzeczny Gustaw
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 804
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 804
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka ubijamy z cukrem,łączymy z mąką,wylewamy do formy ,pieczemy 45min.w temp.175*C.Okrągły dobrze jest wypiec 2-3 dni wcześniej aby dobrze wysechł.Prostokątny biszkopt kroimy poziomo na 4 placki,jeden odkładamy.Krem śmietankowy-żelatynę moczymy w 0.5szkl.zimnej wody,potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę schłodzoną wraz z cukrami ubijamy,dodajemy żelatynę,3 placki przekładamy kremem śmietankowym(można je nasączyć sokiem owocowym)Schładzamy,następnie wycinamy owalny kształt tułowia kota,ścinki przyklejamy u góry torta kształtując grzbiet.Z okrągłego biszkopta wycinamy kształt głowy kota.Z placka odłożonego biszkoptu wycinamy uszy,łapy i ogon. Krem cytrynowy-jajka z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dodajemy spirytus,kilka kropel aromatu.Za pomocą końcówki do dekoracji robimy sierść kota,głowę mocujemy za pomocą szpikulców do szaszłyków,uszy za pomocą wykałaczek.Z masy cukrowej robimy nos i oczy a z czekolady wąsy.Uff...nareszcie kończymy.Tradycyjnie czekamy na oklaski... Pozdrawiam