Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort kremowo-owocowy"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Masy połącz i wymieszaj z mąką i letnim masłem. Tortownicę natłuść, wysyp mąką, wlej ciasto. Piecz w 170°C ok. 45 min. Ciasto pokrój na blaty. Przełóż dżemem.
Z budyniu, mleka i cukru ugotuj krem. Schłodź, ubijaj, dodając miękkie masło. Kremem pokryj wierzch tortu. Schłodź. Przed podaniem udekoruj.Źródło: Świat kobiety