Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita radość dla solenizantki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać olej. Na kniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie. Wlać ciasto do formy na babkę z kominkiem. Piec 20-25 minut w 180 st.
Ostudzone ciastoprzedzielić na 2 placki. Każdy placek nasączyć, ja nasączyłam kompotem. Ale to zależy od upodobania.
Galaretki przyżadzić według przepisu tylko zmniejszyć ilość wody do 3 szklanek. Bitą śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodawać stopniowo lekko zastygła galaretke. ciągle ubijając. przygotowana masą przełożyć placki.
Lukier plastyczny rozrałkować. Ja użyłam 2 kolorów po 250gr. Udekorować według uznania