Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy smaki lodów, odpowiednio ze sobą zestawione, poprzeplatane z warstwami skruszonych ciasteczek i otulone chrupiącymi rurkami, tworzą elegancką i pyszną całość. Każdy kawałek lodowego tortu jest wyjątkowo smaczny i orzeźwiający. Idealny na upały!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19762
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 450
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 404
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242244
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19762
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 450
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 404
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242244
Składniki
6 ciasteczek i 3 wafelki kroimy na małe kawałki.
Brzeg tortownicy wykładamy rurkami waflowymi, a na dno wysypujemy pokrojone wafelki i ciasteczka. (Powinna zostać nam w zapasie jedna waflowa rurka, którą wykorzystamy później do ozdoby).
Blendujemy ze sobą litr lodów, kakao oraz 2 łyżki śmietany. Gałkę otrzymanych lodów przekładamy na talerzyk i chowamy na później do zamrażarnika. Pozostałą masę przekładamy do wyłożonej ciasteczkami tortownicy.
Na masę kakaową wykładamy litr lodów waniliowych.
Pozostałe ciasteczka i wafelki kroimy na drobno i wysypujemy na masę z waniliowych lodów.
Pozostały litr lodów blendujemy z 6 cioma truskawkami. Masę truskawkową wykładamy na pokruszone ciasteczka i wafelki. Wkładamy do zamrażalnika przynajmniej na 4h, a najlepiej na całą noc.
ZDOBIENIE: Zdejmujemy obręcz tortownicy. Na środku tortu kładziemy gałkę lodów, truskawkę oraz waflową rurkę.
Pozostałą śmietanę ubijamy. Przekładamy do rękawa do zdobienia, z końcówką typu: ‘zamknięta gwiazda’. Wykonujemy śmietanowe zdobienia dookoła góry tortu. Gotowy tort przechowujemy w zamrażalniku!