Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tort na bazie ciasta marchewkowego przełożonego masą z białego sera.Taki tort upiekłam córce na urodziny trochę inny od tradycyjnego ale był bardzo dobry połączenie ciasta marchewkowego masy serowej posypany prażonymi płatkami migdałów przypadł do gustu wszystkim łasuchom w rodzinie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Ciasto marchewkowe.Marchewki zetrzyj na średnich oczkach.Jajka ubij z cukrem,dodaj olej, startą marchew, mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem na koniec dodaj posiekane migdały.Tortownice o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia przelej ciasto i piec 30 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.Po ostudzeniu przekrój na 3 części.
Masa serowa.Żółtka oddziel od białek.Żółtka utrzyj z cukrem i margaryną,dodaj zmielony ser i pianę ubitą z białek.Ser gotuj 5 minut.W szklance mleka rozrób budynie,wlej do masy serowej zagotuj .
Przekrojone blaty ciasta marchewkowego przekładaj ciepłą masa serową .Boki tortu obsyp pokruszonymi herbatnikami wierzch posyp migdałami uprażonymi na suchej patelni.Schładzaj w lodówce.Smacznego.