Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strasznie pyszny tort na halloween z kremem o smaku dyniowym dripem oraz duszkami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424629
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10589
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336896
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4671
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424629
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10589
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336896
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4671
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Odstawić do przestygnięcia następnie biszkopt przekroić na cztery blaty. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Odstawić do przestygnięcia następnie biszkopt przekroić na cztery blaty.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno z cukrem Podkoniec ubijania dodać fixy. Do ubitej śmietany dodać puree z dyni i delikatnie połączyć. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, ponownie przykryć biszkoptem nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, przykryć ostatnim blatem nasączyć alkoholem posmarować pozostałą śmietaną, Tort wstawić do lodówki na minimum dwie godziny.
Krem budyniowy Zagotować dwie szklanki mleka, do pozostałego mleka wsypać budyń cukier (według przepisu na opakowaniu) i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, rozmieszany proszek budyniowy wlać na gotujące mleko i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch cały czas miksując dodawać po łyżce budyń gdy krem będzie gotowy dodać puree z dyni oraz barwnik jeszcze chwile miksować. Z kremu odłożyć około 1/4 masy do dekoracji Schłodzony tort posmarować kremem
Drip W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople” Na zastygłej czekoladzie z pozostałego kremy wyszprycować rozetki dodatkowo tort można udekorować bezowymi duszkami