Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strasznie pyszny tort na halloween z kremem o smaku dyniowym dripem oraz duszkami.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20560
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1053
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4366
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1075
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1260
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4274
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20560
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1053
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4366
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1075
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1260
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4274
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Odstawić do przestygnięcia następnie biszkopt przekroić na cztery blaty. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Odstawić do przestygnięcia następnie biszkopt przekroić na cztery blaty.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno z cukrem Podkoniec ubijania dodać fixy. Do ubitej śmietany dodać puree z dyni i delikatnie połączyć. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, ponownie przykryć biszkoptem nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, przykryć ostatnim blatem nasączyć alkoholem posmarować pozostałą śmietaną, Tort wstawić do lodówki na minimum dwie godziny.
Krem budyniowy Zagotować dwie szklanki mleka, do pozostałego mleka wsypać budyń cukier (według przepisu na opakowaniu) i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, rozmieszany proszek budyniowy wlać na gotujące mleko i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch cały czas miksując dodawać po łyżce budyń gdy krem będzie gotowy dodać puree z dyni oraz barwnik jeszcze chwile miksować. Z kremu odłożyć około 1/4 masy do dekoracji Schłodzony tort posmarować kremem
Drip W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople” Na zastygłej czekoladzie z pozostałego kremy wyszprycować rozetki dodatkowo tort można udekorować bezowymi duszkami