Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort orzechowy"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, proszek i delikatnie wymieszaj. Dodaj orzechy, wymieszaj. Masę wylej na blachę formując kwadrat. Piecz 30 minut w 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Śmietanę ubij, dodaj cukier puder i zmiksuj. Dodaj serek, kakao i zmiksuj. Dodaj orzechy, wymieszaj, wyłóż na biszkopt i przykryj drugim biszkoptem. Śmietanę i serek zmiksuj, dodaj przesiany cukier puder. Krem wyłóż na wierzch i pokryj nim boki. Udekoruj orzechami i polewą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień