Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort owocowo-migdałowy"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 444
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13063
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 444
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13063
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, pokrój na połówki. Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo przesiej do nich obie mąki, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 20 minut w 180oC. Gdy wystygnie przekrój go wzdłuż na pół. Wstaw do lodówki na dwie godziny.
Śmietanę ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Zmiksuj ją z serkiem. Na biszkopt wyłóż część kremu, połówki brzoskwiń, przykryj kremem. Na tym ułóż drugi biszkopt, warstwę kremu, maliny, przykryj kremem. Udekoruj owocami, boki obsyp płatkami migdałów.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień