Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, lekki, aromatyczny tort pomarańczowy
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54129
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 484
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5384
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54129
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 484
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5384
Składniki
Galaretkę rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody, przelałam do płaskiego naczynia do wystudzenia. Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier, żółtka na koniec dodałam mąkę i kisiel i delikatnie wymieszałam ciasto i przelałam do tortownicy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 blaty. Pomarańczę sparzyłam i starłam skórkę, połówkę pomarańczy oczyściłam z białych skórek i pokroiłam w kostkę. Foremką do ciastek wykroiłam półksiężyce z galaretki do dekoracji, resztę pokroiłam w kostkę. Śmietankę ubiłam , dodałam cukier puder i serek mascarpone, odłożyłam 3 łyżki do dekoracji, do reszty dodałam galaretkę, pomarańczę i otartą skórkę. blaty posmarowałam dżemem, przełożyłam kremem, udekorowałam. Smacznego