Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, lekki, aromatyczny tort pomarańczowy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2000
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421294
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2018
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2000
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421294
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2018
Składniki
Galaretkę rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody, przelałam do płaskiego naczynia do wystudzenia. Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier, żółtka na koniec dodałam mąkę i kisiel i delikatnie wymieszałam ciasto i przelałam do tortownicy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 blaty. Pomarańczę sparzyłam i starłam skórkę, połówkę pomarańczy oczyściłam z białych skórek i pokroiłam w kostkę. Foremką do ciastek wykroiłam półksiężyce z galaretki do dekoracji, resztę pokroiłam w kostkę. Śmietankę ubiłam , dodałam cukier puder i serek mascarpone, odłożyłam 3 łyżki do dekoracji, do reszty dodałam galaretkę, pomarańczę i otartą skórkę. blaty posmarowałam dżemem, przełożyłam kremem, udekorowałam. Smacznego