Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, lekki, aromatyczny tort pomarańczowy
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 497
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 497
Składniki
Galaretkę rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody, przelałam do płaskiego naczynia do wystudzenia. Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier, żółtka na koniec dodałam mąkę i kisiel i delikatnie wymieszałam ciasto i przelałam do tortownicy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 blaty. Pomarańczę sparzyłam i starłam skórkę, połówkę pomarańczy oczyściłam z białych skórek i pokroiłam w kostkę. Foremką do ciastek wykroiłam półksiężyce z galaretki do dekoracji, resztę pokroiłam w kostkę. Śmietankę ubiłam , dodałam cukier puder i serek mascarpone, odłożyłam 3 łyżki do dekoracji, do reszty dodałam galaretkę, pomarańczę i otartą skórkę. blaty posmarowałam dżemem, przełożyłam kremem, udekorowałam. Smacznego