Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, lekki, aromatyczny tort pomarańczowy
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5687
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 3023
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5687
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 3023
Składniki
Galaretkę rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody, przelałam do płaskiego naczynia do wystudzenia. Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier, żółtka na koniec dodałam mąkę i kisiel i delikatnie wymieszałam ciasto i przelałam do tortownicy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 blaty. Pomarańczę sparzyłam i starłam skórkę, połówkę pomarańczy oczyściłam z białych skórek i pokroiłam w kostkę. Foremką do ciastek wykroiłam półksiężyce z galaretki do dekoracji, resztę pokroiłam w kostkę. Śmietankę ubiłam , dodałam cukier puder i serek mascarpone, odłożyłam 3 łyżki do dekoracji, do reszty dodałam galaretkę, pomarańczę i otartą skórkę. blaty posmarowałam dżemem, przełożyłam kremem, udekorowałam. Smacznego