Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mojej, uzdolnionej muzycznie, starszej córki musiał być muzyczny tort. Główny składnik to biała czekolada i masa cukrowa. Całość bardzo słodka, dlatego należy kroić małe kawałki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5441
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9268
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 145
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 101
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5441
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9268
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 145
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 101
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Formę w kształcie serca wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto: Kuwerturę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać mąkę, migdały i bułkę tartą. Zółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z połową cukru. Masło utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą masę (ok. 10 minut). Kolejno dodawać żółtka i roztopioną kuwerturę. Następnie dodać suche składniki i delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 60 minut. Ostudzić w formie.
Krem: Kuwerturę posiekać. Żółtko utrzeć z cukrem. Kremówkę zagotować, delikatnie wymieszać z utartym żółtkiem, dodać kuwerturę i odsstawić aż kuwertura całkowicie się rozpuści. Wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po tym czasie zmiksować na gładki krem.
Ostudzone ciasto przeciąć wzdłuż raz lub dwa razy (moje wyrosło wysokie, więc było dwa razy przecięte). Przełożyć masą, posmarować wierzch i boki. Pozostawić do zastygnięcia masy.
Białą masę cukrową rozwałkować dość cienko. Położyć na cieście. Odpowiednio dociąć. Odcięte resztki zagnieść z czarną masą cukrową. Udekorować wierzch ciasta otrzymaną "kartką papieru" i pisakami cukrowymi. Smacznego :)