Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Białka ubij, pod koniec dodawaj po łyżce cukru. Nadal miksując dodaj po jednym żółtku. Mąki przesiej do masy i delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz 25 minut w temperaturze 170°C.
Biszkopt przekrój, blaty nasącz sokiem z pomarańczy. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder, serki, likier. Zmiksuj z rozpuszczoną żelatyną. Połowę kremu wyłóż na blat, przykryj drugim, nałóż krem. Udekoruj pomarańczami i orzechami.Źródło: Dobry Tydzień