Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Składniki
Białka ubij, pod koniec dodawaj po łyżce cukru. Nadal miksując dodaj po jednym żółtku. Mąki przesiej do masy i delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz 25 minut w temperaturze 170°C.
Biszkopt przekrój, blaty nasącz sokiem z pomarańczy. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder, serki, likier. Zmiksuj z rozpuszczoną żelatyną. Połowę kremu wyłóż na blat, przykryj drugim, nałóż krem. Udekoruj pomarańczami i orzechami.Źródło: Dobry Tydzień