Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 359
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 59
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 359
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 59
Składniki
Białka ubij, pod koniec dodawaj po łyżce cukru. Nadal miksując dodaj po jednym żółtku. Mąki przesiej do masy i delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz 25 minut w temperaturze 170°C.
Biszkopt przekrój, blaty nasącz sokiem z pomarańczy. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder, serki, likier. Zmiksuj z rozpuszczoną żelatyną. Połowę kremu wyłóż na blat, przykryj drugim, nałóż krem. Udekoruj pomarańczami i orzechami.Źródło: Dobry Tydzień