Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2337
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 132
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5758
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2337
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 132
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5758
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, połącz. Dodaj syrop, przesianą mąkę i proszek. Połącz. Piecz 30 min w 180°C.
Kremówkę ubij z bitą śmietaną. Truskawki pokrój na kawałki, skrop syropem i alkoholem, przykryj, odstaw na 10 min.
Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz sokiem powstałym z truskawek, posyp zagęstnikiem, posmaruj śmietaną, ułóż truskawki. Placki złóż, ozdób śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie