Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Składniki
biszkopot; Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawaj stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Blachę wysmaruj tłuszczem, wylej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz ok. 20 min.
Krem: Podgrzać śmietanę kremówkę. Dodać białą czekolaę. Gdy się rozpuści - schłodzić. Najlepiej dać do lodówki na dłuższą chwile. Do schłodzonej masy dodac śnieżkę i wymieszać.
biszkopt rozkroić na 3 równe cześci. przełożyc kremem. udekorować Smacznego