Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
biszkopot; Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawaj stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Blachę wysmaruj tłuszczem, wylej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz ok. 20 min.
Krem: Podgrzać śmietanę kremówkę. Dodać białą czekolaę. Gdy się rozpuści - schłodzić. Najlepiej dać do lodówki na dłuższą chwile. Do schłodzonej masy dodac śnieżkę i wymieszać.
biszkopt rozkroić na 3 równe cześci. przełożyc kremem. udekorować Smacznego