Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z kremem na bazie kwaśnej śmietany i ciasto czekoladowe to połączenie smakuje wybornie.Jest dość łatwy i prosty w przygotowaniu myślę że każdy sobie poradzi z jego wykonaniem Robiłam go córce na urodziny chciała trochę inny niż tradycyjny i udało się był smaczny.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Ciasto Masło ,cukier,mleko,wodę,kakao i czekoladę rozpuść w garnku i zagotuj zostaw do wystudzenia.Do zimnej masy dodaj żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pianę ubitą z białek.Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 24cm i piecz około 35 minut lub do suchego patyczka .Po wystudzeniu przetnij na pół
Krem Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę,dodawaj po łyżce śmietany cały czas mieszając.Na koniec możesz dodać olejek śmietankowy.
Przecięte i wystudzone ciasto nasącz mlekiem lub kawą ja nasączyłam kawą bo lubię smak kawy ale jeśli tort będą jadły dzieci można mlekiem .Pierwszy blat posmaruj 2/3kremu przykryj drugim posmaruj resztą kremu.Udekoruj dowolnie .Wstaw do lodówki do schłodzenia.Smacznego