Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z kremem na bazie kwaśnej śmietany i ciasto czekoladowe to połączenie smakuje wybornie.Jest dość łatwy i prosty w przygotowaniu myślę że każdy sobie poradzi z jego wykonaniem Robiłam go córce na urodziny chciała trochę inny niż tradycyjny i udało się był smaczny.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1337
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39543
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1337
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39543
Składniki
Ciasto Masło ,cukier,mleko,wodę,kakao i czekoladę rozpuść w garnku i zagotuj zostaw do wystudzenia.Do zimnej masy dodaj żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pianę ubitą z białek.Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 24cm i piecz około 35 minut lub do suchego patyczka .Po wystudzeniu przetnij na pół
Krem Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę,dodawaj po łyżce śmietany cały czas mieszając.Na koniec możesz dodać olejek śmietankowy.
Przecięte i wystudzone ciasto nasącz mlekiem lub kawą ja nasączyłam kawą bo lubię smak kawy ale jeśli tort będą jadły dzieci można mlekiem .Pierwszy blat posmaruj 2/3kremu przykryj drugim posmaruj resztą kremu.Udekoruj dowolnie .Wstaw do lodówki do schłodzenia.Smacznego