Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 703
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 703
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać żółtka i mąkę przesiana z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec w temp. 200 st C około 40 minut Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia a następnie przekroić na 3 części Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixsami na gęsty krem około 10 minut Każdy krążek biszkoptu delikatnie nasączyć mocną osłodzoną herbatą z cytryną i posmarować dżemem na to kłaść porcję bitej śmietany, znowu biszkopt nasączyć dżem i śmietana itd. cały tort obsmarować z każdej strony ubita śmietana boki tortu udekorować pokruszonymi płatkami śniadaniowymi czekoladowymi na wierzch ja zrobiłam ozdobę z masy marcepanowej Smacznego