Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny......dołączam też zdjęcia innych moich tortów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.
Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno.
Do żółtek dodać cukier i gorącą wodę ,ubijać, aż żółtka potroją swoja objętość .
Białka połączyć z żółtkami lekko wymieszać.
Do masy jajecznej dodać wymieszane i przesiane mąki , lekko wymieszać.
Ciasto wlać do tortownicy ,której spód wyłożyć papierem(nie smarować boków).
Pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka)
Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty ,każdy nasączyć ,posmarować powidłami a następnie ubitą śmietaną , na śmietanę ułożyć pokrojone brzoskwinie.
Wierzch tortu no to już zależy od inwencji wieku i zainteresowań dziecka lub osoby dla , której przygotowujemy ten tort.
SMACZNEGO!