Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny......dołączam też zdjęcia innych moich tortów.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.
Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno.
Do żółtek dodać cukier i gorącą wodę ,ubijać, aż żółtka potroją swoja objętość .
Białka połączyć z żółtkami lekko wymieszać.
Do masy jajecznej dodać wymieszane i przesiane mąki , lekko wymieszać.
Ciasto wlać do tortownicy ,której spód wyłożyć papierem(nie smarować boków).
Pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka)
Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty ,każdy nasączyć ,posmarować powidłami a następnie ubitą śmietaną , na śmietanę ułożyć pokrojone brzoskwinie.
Wierzch tortu no to już zależy od inwencji wieku i zainteresowań dziecka lub osoby dla , której przygotowujemy ten tort.
SMACZNEGO!