Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort szwarcwaldzki z wiśniówką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 441
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12997
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 441
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12997
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Czekoladę stop. Masło utrzyj z 8 dag cukru. Dodaj czekoladę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy czekoladowej. Wsyp mąkę pszenną i proszek. Białka ubij z 10 dag cukru, domieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 40 minut w 175°C. Rozetnij na 3 blaty.
Wiśnie osącz. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z kilkoma łyżkami zalewy. Resztę zalewy zagotuj, zagęść mąką ziemniaczaną. Włóż wiśnie, wymieszaj i schłodź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym i resztą cukru.
Blaty skrop wiśniówką z herbatą. Przełóż masą wiśniową i bitą śmietaną. Śmietaną posmaruj też bok i wierzch ciasta. Obsyp wiórkami czekolady. Udekoruj konfiturą.Źródło: Naj