Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30831
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30831
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i żółtka. Miksując dodawać powoli stopione masło i stopioną czekoladę. Na końcu dodać mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy (24 cm) i piec ca 20 min. w temp. 190 st. C.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z serem na jednolitą masę .
Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Każdy blat obficie skropić kawą wymieszaną z likierem. Następnie przekładać kremem. Wierzch tortu i boki również posmarować kremem. Następnie posypać kakao.