Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 37
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 37
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i żółtka. Miksując dodawać powoli stopione masło i stopioną czekoladę. Na końcu dodać mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy (24 cm) i piec ca 20 min. w temp. 190 st. C.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z serem na jednolitą masę .
Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Każdy blat obficie skropić kawą wymieszaną z likierem. Następnie przekładać kremem. Wierzch tortu i boki również posmarować kremem. Następnie posypać kakao.