Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i żółtka. Miksując dodawać powoli stopione masło i stopioną czekoladę. Na końcu dodać mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy (24 cm) i piec ca 20 min. w temp. 190 st. C.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z serem na jednolitą masę .
Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Każdy blat obficie skropić kawą wymieszaną z likierem. Następnie przekładać kremem. Wierzch tortu i boki również posmarować kremem. Następnie posypać kakao.