Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest słodki kolorowy i bardzo ładnie się prezentuje , upiekłam go na moje urodziny , troche inny niż tradycyjne torty ...polecam
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Pieczemy koła biszkoptowe , smażymy jabłka z cukrem kryształem i galaretką ,krem do tortów przygotowujemy jak na opakowaniu , Bitą śmietanę przygotowujemy na końcu przed położeniem ostatniego koła .Krem po przygotowaniu dzielimy na 3 części.
Wykonanie- biszkopt jasny:ubi białka dac cukier kryształ, dodac żółtka , mąki połączone z proszkiem do pieczenia i na końcu cukier waniliowy na dużą tortownicę i do piekarnika na 20 min na 170 stopni
Wykonanie koła ciemnego tak samo jak jasne tylko daoatkowo jeszcze dodac kakao i orzechy
Bita smietana:przygotowac jak na opakowaniu , tylko pod koniec ubijania dodac rozpuszczoną wcześniej i lekko tężejącą galaretkę , połączyc i gotowe
składamy tort od dołu : koło biszkoptowe jasne , na to 2/3 usmażonych jabłek , na to układamy podłóżne biszkopty , między nie 1częśc kremu , następnie ciemne koło , 2 częśc kremu na niego delicje pomiędzy nie układamy na przemian resztę usmażonych jabłek które wcześniej zostały odłożone na to wylewamy przygotowaną bitą śmietanę , na końcu nakładamy żółte koło i tort prawie gotowy
Do dekoracji na boki użyłam 3 cześci kremu , obsypałam startą czekoladą na drobnej tarce .Na wierzch gotowy z torebki odgrzany lukier na to układamy dookoła bezy , a te co zostaną kruszymy po całości . I tort jest gotowy.