Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przygotowałam w ramach podziękowania. Torcik prosty, nie skomplikowany z pyszną masą malinową. Z różyczkami i listkami z masy cukrowej, mojego wykonania oraz perełek cukrowych. Z torcika byłam bardzo zadowolona bo wyszedł smaczny i ładny a osoba do której trafił była bardzo ucieszona i zadowolona.
tortownica o średnicy 24 lub 26 cm, papier do pieczenia, mikser, miska , szpatułka, nóż,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Biszkopt przygotowany według tego przepisu; oto link; https://smaker.pl/polecane/biszkopt-kt%C3%B3ry-zawsze-wychodzi. Biszkopt przekroić na trzy krążki. Krem przygotowany według tego przepisu oto link na krem; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-pyszny-krem-malinowy,1943973,bozena1960.html?t=1671479206809 Poncz; składniki na poncz połączyć razem i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia cukru. Krem śmietankowy; Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fixy. Składanie tortu; Spód biszkoptu czyli dolny krążek ułożyć na paterze , nasączyć ponczem, posmarować dżemem i nałożyć część kremu malinowego. Następnie nałożyć drugi krążek , nasączyć ponczem, posmarować dżemem i znowu rozsmarować część kremu malinowego. Nakryć trzecim krążkiem, delikatnie docisnąć. Cały tort wysmarować kremem śmietankowym boki obłożyć wiórkami kokosowymi , rozetki wykonać z kremu malinowego i udekorować według uznania. Gotowy tort włożyć na noc do lodówki . Smacznego.
Biszkopt po upieczeniu.
Biszkopt po przekrojeniu.
Krem malinowy .
Tort gotowy.