Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16915
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 329
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24500
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16915
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 329
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24500
Składniki
Czekoladę posiekaj, stale mieszając. Proszek budyniowy wymieszaj z 1/4 szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj z dodatkiem cukru. Do wrzącego mleka wlej rozdrobniony budyń, gotuj, aż zgęstnieje, ostudź
Miękkie masło ucieraj z cukrem pudrem na myszną masę, dodając zimny budyń, zimną czekoladę i migdały
odłóż 1/4 przygotowanego kremu. Pozastałym kremem posmaruj wafle. Układaj jeden na drugim. Na wierzchu ułóż czysty wafel lekko dociśnij. Torcik obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny
Wierzch ciasta cienko posmaruj częścią odłożonego kremu. Resztę kremu przełóż do szprucy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Brzegi ciasta udekoruj rozetkami kremu. Posyp startą białą czekoladą .