Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo nietypowy torcik, bo z majonezem- placek jest przepyszny. Polecam ten przepis.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Składniki
Wykonanie ciasta majonezowego: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodawać powoli majonez i obydwie mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać sztywno ubitą piane i aromat. Piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut w dużej tortownicy
Wykonanie masy waniliowej: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki wrzącej wody i odstawić. Żółtka ubić z jajem i cukrem na parze i również odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć na pulchną masę i dodawać w międzyczasie utarte jaja oraz serki. Następnie wsypywać mleko, wlać letnią żelatynę i podzielić na trzy równe części. Do dwóch części dodać po jednej łyżce kakao, a jedną zostawić białą. Ciasto majonezowe przekroić na pół. Złożyć w następujący sposób: połowa ciasta +masa ciemna + wafel+ kajmak+ wafel+ masa ciemna +druga połowa ciasta. Następnie posmarować jasną masą i posypać kakao. Część ciasta możemy włożyć do zamrażarki i podawać w wersji mrożonej.