Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla cierpliwych
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5256
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5256
Składniki
Upiec 3 okrągłe biszkopty z 5 jaj(na jedno jajko 1łyżka cukru).
Z 8 jaj upiec biszkopt w kształcie serca, przekroić na trzy placki.
Ugotować budyń, wystudzić. Do utartego masła dodać budyń. Odłożyć masę do wysmarowania tortu. Do reszty wmiksować śmietanę. brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. Dodać do masy.
Do syropu dodać spirytus, można dodać trochę wody. Zależy czy tort ma być "pijany". Napączować blaty biszkoptowe.
Przełożyć biszkopty masą, schłodzć każdy poziom osobno. Wierzchy elementów przykryć masą cukrową, boki obsypać kokosem.
Na okrągły tort położyć serce. Udekorować kwiatami z masy cukrowej.