Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort Wuzetka to eleganckie i efektowne podanie wspaniałego ciastka. Równie pyszne i smaczne co jego oryginalna wersja. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga dużo roboty i pieczenia. Składniki potrzebne do wykonania tortu wuzet nie są trudno dostępne. Jest to tort doskonały na przyjęcia i urodziny.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12559
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12559
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy olej. Miksujemy krótko. Dodajemy proszek do pieczenia, kakao i mąkę. Miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 65 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Ciasto dzielimy na trzy części. Krem śmietankowy: Zimną śmietankę ubijamy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Krótko miksujemy. Dodajemy serek mascrapone. Miksujemy. Chłodizmy w lodówce przez 30 minut. Nasączenie: Likier łączymy z wodą. Pierwszy blat ciasta nasączamy i przekładamy 1/3 kremu. Następnie przekładamy kolejnym blatem ciasta, które nasączamy. Smarujemy 1/3 kremu. Układamy ostatni blat ciasta. Pozostałym kremem obtaczamy boki tortu. Chłodzimy przez 30 minut. Dekoracja: Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Smarujemy wierzch tortu. Tworzymy efektowne kleksy. Ozdabiamy wiśniami. Ponownie tort chłodzimy przez 30 minut.