Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort Wuzetka to eleganckie i efektowne podanie wspaniałego ciastka. Równie pyszne i smaczne co jego oryginalna wersja. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga dużo roboty i pieczenia. Składniki potrzebne do wykonania tortu wuzet nie są trudno dostępne. Jest to tort doskonały na przyjęcia i urodziny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy olej. Miksujemy krótko. Dodajemy proszek do pieczenia, kakao i mąkę. Miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 65 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Ciasto dzielimy na trzy części. Krem śmietankowy: Zimną śmietankę ubijamy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Krótko miksujemy. Dodajemy serek mascrapone. Miksujemy. Chłodizmy w lodówce przez 30 minut. Nasączenie: Likier łączymy z wodą. Pierwszy blat ciasta nasączamy i przekładamy 1/3 kremu. Następnie przekładamy kolejnym blatem ciasta, które nasączamy. Smarujemy 1/3 kremu. Układamy ostatni blat ciasta. Pozostałym kremem obtaczamy boki tortu. Chłodzimy przez 30 minut. Dekoracja: Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Smarujemy wierzch tortu. Tworzymy efektowne kleksy. Ozdabiamy wiśniami. Ponownie tort chłodzimy przez 30 minut.