Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki oryginalny tort może zrobić każdy ! W krótką chwile mamy tort który możemy udekorować jak tylko dusza zapragnie.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12715
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12715
Składniki
Ciasto kruche rozkładamy. Najlepiej będzie jeśli wydrukujemy sobie bądź odrysujemy liczby na kartce A4. Przykładamy szablon cyfry i wycinamy nożem z ciasta. Każdą cyfrę potrzebujemy podwójnie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 15 minut.
W misce ubijamy lekko śmietanę i dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Wszystko miksujemy chwilę aby masa nam się nie zważyła. Nakładamy krem do szprycy i wyciskamy punktowo krem. Następnie układamy na wierzch kolejną upieczoną cyfrę i znów krem. Na wierzchu dekorujemy batonikami, m&m bądź wedle własnej fantazji czym dusza zapragnie.