Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki oryginalny tort może zrobić każdy ! W krótką chwile mamy tort który możemy udekorować jak tylko dusza zapragnie.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 205
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 205
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Ciasto kruche rozkładamy. Najlepiej będzie jeśli wydrukujemy sobie bądź odrysujemy liczby na kartce A4. Przykładamy szablon cyfry i wycinamy nożem z ciasta. Każdą cyfrę potrzebujemy podwójnie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 15 minut.
W misce ubijamy lekko śmietanę i dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Wszystko miksujemy chwilę aby masa nam się nie zważyła. Nakładamy krem do szprycy i wyciskamy punktowo krem. Następnie układamy na wierzch kolejną upieczoną cyfrę i znów krem. Na wierzchu dekorujemy batonikami, m&m bądź wedle własnej fantazji czym dusza zapragnie.