Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z migdałami i pomarańczami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 170
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 170
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Białka ubij z cukrem kryształem, połącz z żółtkami, mąką i 4 łyżkami oleju. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 45 min w 160 st. Ostudź, przekrój na 3 blaty.
Masę marcepanową zmiksuj z cukrem pudrem, masłem i 4 łyżkami rumu na gładki krem. Przygotuj poncz z 5 łyżek soku z pomarańczy, 2 łyżeczek soku z cytryny i 4 łyżek rumu. Jeden blat posmaruj dżemem i 1/3 porcji kremu. Przykryj drugim blatem. Skrop ponczem, posmaruj dżemem i porcją kremu. Połóż trzeci blat.
Rozłóż na nim cząstki pomarańczy. Zalej je galaretką (np. pomarańczową), zastudź. Wierzch i boki tortu ozdób pozostałym kremem oraz płatkami migdałowymi.
Czas ok. 80 min; porcja – 380 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety