Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z owocami leśnymi"
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 581
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 131
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 581
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 131
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 2 zł
Krok pierwszy
Białka ubij z 12 dag cukru. Dalej ubijając, dodawaj żółtka, przesianą mąkę oraz skórkę z połowy cytryny. Ciasto wyłóż na pokrytą pergaminem blachę. Piecz w temp. 180 st. około 15 minut, ostudź.
Krok drugi
Biszkopt posmaruj dżemem, pokrój na 4 paski. Ubij 200 ml kremówki. Żelatynę rozpuść w 100 ml wody. Połącz z kremówką. Ser utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Wmieszaj do sera.
Krok trzeci
Każdy pasek posmaruj przygotowanym kremem serowo-śmietanowym. Pierwszy pasek zroluj, ustaw pionowo na środku tortownicy. Owiń kolejnym paskiem z kremem. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Krok czwarty
Resztę kremówki ubij z cukrem waniliowym. Posmaruj wierzch oraz boki tortu. Owoce opłucz i osusz. Galaretkę tortową przygotuj wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie, zalej tężejącą galaretką. Zastudź.Źródło: Świat kobiety