Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort imprezowy, imieninowy. Tort z kremem porzeczkowym i stracciatello. Tort z dekoracją z mleka w proszku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5741
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9550
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5741
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9550
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Składniki
biszkopt-Ubić białka ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem.Miksując dolewać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać ale już łopatką,dolewając też olej. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej papierem tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika,trochę odczekać i obkroić boki, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę,papier i odstawić do przestygnięcia. Przekroić na 3 blaty.
Spodni blat biszkoptowy, włożyć do zabezpieczonej tortownicy i nasączyć rozrzedzonym sokiem.
krem 1-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem i fixem. Następnie dodawać porcjami serek. Potem dodać mus i ubić.Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć do tortownicy i rozsmarować.
Przykryć drugim blatem biszkoptowym.Nasączyć rozrzedzonym sokiem i porozrzucać wiśnie.
krem 2- Postąpić jak z 1 kremem, z tym że, po zmiksowaniu z żelatyną,dopiero dodajemy czekoladę. Mieszamy szybko łopatką i wykładamy do tortownicy i rozsmarowujemy.
Przykryć 3 blatem biszkoptowym i schłodzić tort kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu, zdjąć zabezpieczenia i rant z tortownicy. Przykryć paterą i odwrócić ''do góry nogami''
tynk-Mleko zagotować z cukrem i ostudzić.Zmiksować miękkie masło, do białości. Miksując dolewać mleko z cukrem potem dosypując w proszku. Posmarować cały tort i wygładzić albo poklepać. Troszkę zostawić na rozetki, które zrobić na dole tortu.
ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na plastyczne ciasto.Najlepiej mieszać ręką, wtedy wyczuje się, czy masa się skleja. Następnie wyrobić masę na stolnicy, podsypując cukrem pudrem.Podzielić na części i zafarbować. Za pomocą silikonowych mat wycisnąć różne kwiatki i listki. Zrobione dekoracje przetrzymać w lodówce. Dekoracje zrobiłam na dwa torty.
Na torcie ułożyć dekoracje. Tort przetrzymywać w lodówce. Kroić ciepłym i ostrym nożem.