Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 705
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 705
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
Składniki
Biszkopt upiec w formie ok. 20 na 30. Ostudzić. Wzdłuż dłuższego boku przeciąc na nierówne połowki. Duży kawałek rozciąć na trzy warstwy. Mały kawałek podzielic tak, żeby powstał wierzch auta. Każdą warstwę nasączyć.
Krem waniliowy: ugotować tak jak budyń, ostudzony utrzeć z masłami. Na krem czekoladowy potrzeba nam 1/3 kremu waniliowego , roztopić w kąpieli wodnej czekolade, do odłożonego kremu dodać ostudzoną czekoladę.
Śmietanę ubić, dodać puder, serek i rozpuszczoną żelatynę. Brzoskwinie drobno pokroić wymieszać ze śmietaną. Masą posmarować pierwszy biszkopt, położyć kolejny biszkopt, przełożyć kremem czekoladowym, teraz trzeci biszkopt, wierzch posmarować białym kremem również boki. Teraz formować dach samochodu- tzn tam gdzie ma oczy.ja zrobiłam to z tego kawałka biszkopta i też robiłam warstwy przekładane kremem. wierzch posmarować kremem. Teraz wykałaczką robiłam wzory lamp, oczów, szyb bocznych.
ja nie miałam miebieskiego pisaka i do odrobiny białego kremu dodałam zmielonej galaretki sypkiej niebieskiej. Żółty zrobiłam z cytrynowej, brązowy z reszty kremu czekoladowego. Reszte kremu zabarwić na bardziej czerwono niż ja to zrobiłąm. Pokolorować kremami wg rysunku..
przepis pochodzi ze str http://www.wielkiezarcie.com/recipe43411.html