Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie pomarańczowego ciasta do góry nogami jest bardzo proste, ciasto jest bardzo miękkie, a pomarańcze na spodzie nadadzą Twojemu ciastu spektakularny wygląd.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7690
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5259
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7690
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5259
Składniki
Tortownicę o średnicy 24cm wyłóż papierem pergaminowym, posmaruj dno masłem, następnie posyp odrobiną cukru, aby przykleił do masła. Dokładnie umyj pomarańcze, sparz ich skórkę gorącą wodą, a następnie osusz. Pokrój jedną pomarańczę na dość cienkie plasterki, potrzebujesz ich tylko kilka (wraz ze skórką), ułóż je na dnie tortownicy.
Z dwóch pomarańczy zetrzyj skórkę. Pokrój miąższ na małe kawałki. W misce ucieraj rózgą bardzo miękkie masło z cukrem. Następnie dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, startą skórkę z pomarańczy, sól. Na sam koniec pokrojone pomarańcze. Całość wymieszaj łyżką.
Teraz wylej ciasto na pomarańczowe krążki, które wcześniej ułożyłeś na dnie tortownicy. Piecz 30 minut w 200 stopniach Celsjusza. Gdy będzie upieczone, wyjmij z piekarnika, chwilkę poczekaj, a następnie odwróć je do góry nogami na talerz lub paterę.