Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super babka na stół Wielkanocny.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6969
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30461
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29213
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6969
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30461
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29213
Składniki
Wykonanie: Zrobić rozczyn z ½ szklanki mąki, łyżki cukru, drożdży i mleka- odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Połączyć z rozczynem i resztą mąki, wyrobić do ukazania się pęcherzyków.
Następnie stale mieszając, dodawać po łyżce stopionego masła i na koniec dodać kandyzowane skórki.
Wyrobione lśniące ciasto, przełożyć do przygotowanej formy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec pół godziny..