Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Kostkę margaryny dokładnie ucieramy z cukrem, dodając kolejno po jednym całym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy maślano-jajecznej, wlać mleko i dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Utarte ciasto dzielimy ma trzy równe części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mak, do trzeciej części 2 łyżki mąki.
Formę natłuścić, obsypać mąką. Wyłożyć kolejno poszczególne ciasta, delikatnie przemieszać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni 40 - 50 minut. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową, lub w naszym ulubionym smaku, posypać wiórkami kokosowymi.
Moje uwagi: Mak możemy zastąpić zmielonymi orzechami, lub kolorowym kisielem. Zmieni się wówczas wygląd i smak ciasta. Zawsze polecam odrobinę fantazji.