Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5752
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1049
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5752
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1049
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Składniki
Kostkę margaryny dokładnie ucieramy z cukrem, dodając kolejno po jednym całym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy maślano-jajecznej, wlać mleko i dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Utarte ciasto dzielimy ma trzy równe części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mak, do trzeciej części 2 łyżki mąki.
Formę natłuścić, obsypać mąką. Wyłożyć kolejno poszczególne ciasta, delikatnie przemieszać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni 40 - 50 minut. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową, lub w naszym ulubionym smaku, posypać wiórkami kokosowymi.
Moje uwagi: Mak możemy zastąpić zmielonymi orzechami, lub kolorowym kisielem. Zmieni się wówczas wygląd i smak ciasta. Zawsze polecam odrobinę fantazji.