Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1808
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2279
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 159
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1445
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1808
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2279
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 159
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1445
Składniki
Kostkę margaryny dokładnie ucieramy z cukrem, dodając kolejno po jednym całym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy maślano-jajecznej, wlać mleko i dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Utarte ciasto dzielimy ma trzy równe części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mak, do trzeciej części 2 łyżki mąki.
Formę natłuścić, obsypać mąką. Wyłożyć kolejno poszczególne ciasta, delikatnie przemieszać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni 40 - 50 minut. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową, lub w naszym ulubionym smaku, posypać wiórkami kokosowymi.
Moje uwagi: Mak możemy zastąpić zmielonymi orzechami, lub kolorowym kisielem. Zmieni się wówczas wygląd i smak ciasta. Zawsze polecam odrobinę fantazji.