Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25375
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19059
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20649
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25375
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19059
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20649
Składniki
Kostkę margaryny dokładnie ucieramy z cukrem, dodając kolejno po jednym całym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy maślano-jajecznej, wlać mleko i dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Utarte ciasto dzielimy ma trzy równe części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mak, do trzeciej części 2 łyżki mąki.
Formę natłuścić, obsypać mąką. Wyłożyć kolejno poszczególne ciasta, delikatnie przemieszać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni 40 - 50 minut. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową, lub w naszym ulubionym smaku, posypać wiórkami kokosowymi.
Moje uwagi: Mak możemy zastąpić zmielonymi orzechami, lub kolorowym kisielem. Zmieni się wówczas wygląd i smak ciasta. Zawsze polecam odrobinę fantazji.