Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na trufle. Z alkoholem dla dorosłych, bez dla dzieci polecam...
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej ( miska umieszczona w gorącej wodzie ), dodać masło, mleko, miód - wszystkie składniki dokładnie połączyć.
Płynną masę czekoladową połączyć z drobno pokruszonymi herbatnikami, zmielonymi orzechami, kakao i alkoholem. Dokładnie wymieszać.
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego ( należy to robić dosyć szybko bo masa tężeje, odrywać kawałki ciasta i ugniatać jak plastelinę, a następnie formować kulkę).
Kulki obtoczyć w orzechach, posypce lub kokosie wersja wg. upodobań. Schłodzić. Takie trufle świetnie się sprawdzają na domówkach. Polecam i życzę smacznego :)