Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis przygotowany przez Spółdzielnię Margines. Moja wersja jest nieco zdrowsza. Zamiast trufle obtaczać w wiórkach kokosowych użyłam bardzo zdrowych PŁATKÓW DROŻDŻOWYCH NIEAKTYWNYCH. Płatki drożdżowe są m.in. źródłem białka i witamin z grupy B. Zwiększają odporność organizmu, mają działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne, obniżają poziom cholesterolu. Gorąco polecam są wspaniałe.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 148
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 148
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Składniki
Płatki owsiane, kakao, cukier, rodzynki, orzechy, wsypujemy do sporej miski i całość zalewamy wrzątkiem. Wody wlewamy minimalną ilość, jak dolna warstwa zmięknie, mieszamy. Miskę przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, tak żeby płatki wchłonęły wodę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do płatków, mieszamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Z masy formujemy kulki i obtaczamy w płatkach drożdżowych. Schładzamy w lodówce.