Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko i szybko. :) Można użyć dowolnych owoców.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Ciasto pokroić w małe kwadraciki, na srodku każedego położyć truskawkę, posypać cukrem (jak nie masz migdałowego, może być zwykły) i płatkami. Zawinąć ciasto, żeby powstały poduszeczki, lekko zwilżyć wierzch ciastek odrobiną wody.
Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Nie szkodzi, jeśli słodki sok troche wycieknie. W końcu stąd wzięła sie urocza nazwa tych ciasteczek... ;)