Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4554
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7541
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3043
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 616
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4554
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7541
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3043
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 616
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji) i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę. Na krem pokruszyć bezę, posypać startą czekoladą i udekorować pozostałymi truskawkami . Deser podawać schłodzony.