Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pleśniak, to kruche ciasto, które zawsze się udaje. Bardzo często wracam do tego przepisu. Jest bazą do rożnych owoców. Najbardziej pasuje mi z truskawkami. Zapraszam na bloga i pyszne ciasto z truskawkami.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7669
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 91
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258425
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7669
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 91
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258425
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę wsypujemy do miski lub na deskę, dodajemy proszek do pieczenia i siekamy z margaryną i smalcem. Dodajemy cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta schładzamy ok 30 min w lodowce, pozostałą część zawijamy w folię i mrozimy. Dno i boki blaszki smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę. Ugniatamy tak, by wszędzie wyrównać. Truskawki płuczemy , obieramy z szypułek. Osuszone wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Wylewamy na truskawki. Ciasto z zamrażarki ścieramy na wierzch bezy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. pieczmy w 180 stopniach ok 60 min.