Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sernik na zimno to bardzo lekkie i zdrowe ciasto. Jest zrobione na bazie jogurtu i serka waniliowego połączonych z galaretką. Do tego dodałam warstwę musu truskawkowego z własnych mrożonych truskawek oraz warstwę galaretki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45028
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 805
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45028
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 805
Składniki
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na dnie ułożyłam okrągłe biszkopty jeden przy drugim. Niektóre poprzycinałam żeby się dobrze wpasowały. Dwie galaretki truskawkowe zwykłe rozpuściłam w 400ml gorącej wody i wystudziłam. Gdy były zimne zmieszałam jogurt naturalny z serkiem waniliowym a następnie połączyłam je z zimnymi galaretkami. Tak powstałą masę wylałam na biszkopty i wstawiłam ciasto do lodówki żeby masa stężała. Truskawki mrożone włożyłam do garnka i zagotowałam. Gdy zaczęły się gotować i były już miękkie zblendowałam je na mus. Dwie szklanki takiego gorącego musu wymieszałam z proszkiem jednej galaretki truskawkowej zwykłej i odstawiłam do wystygnięcia. Gdy mus był zimny wylałam go na ciasto i schowałam z powrotem do lodówki. Galaretkę truskawkową z pianką rozpuściłam według przepisu na opakowaniu w 375ml gorącej wody i wystudziłam. Zimną wylałam na mus truskawkowy. Ciasto wstawiłam ponownie do lodówki aby wszystkie warstwy stężały. Ciasto podałam następnego dnia, ale można go podać gdy stężeje galaretka z pianką.