Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trzywarstwowy tort lodowy"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 792
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 792
Składniki
Formę do tortów wyłóż papierem. Zmiksuj ciastka z masłem, wylep dno tortownicy, starannie dociskając masę.
Zblenduj truskawki na gęsty mus. Jeżeli będzie zbyt rzadki, zagęść go ubitym mascarpone. Wyłóż warstwę na spód, wstaw do zamrażarki, żeby się ściął.
Zmiksuj ricottę i cukier puder na gładki, lśniący krem, dodaj odrobinę zapachu waniliowego. Wyłóż na truskawkową warstwę i ponownie wstaw do zamrażarki.
Do mascarpone dodaj miód i kakao. Zmiksuj, wyłóż na wierzch, jako ostatnią warstwę. Udekoruj kawałkami truskawek i polej sosem czekoladowym.Źródło: Olivia