Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo szybki i prosty przepis na pieczone faworki z ciasta francuskiego, które zrobicie w kilka minut. Potrzebne będą tylko 2 składniki. Fantastyczne jako alternatywa tradycyjnych faworków, przepis przyda się szczególnie tym, którzy maja mało czasu.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 281
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2208
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2196
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 572
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 281
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2208
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2196
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 572
Składniki
Rulon ciasta francuskiego rozwinąć i lekko rozwałkować na cieńszy placek. Następnie ciasto przeciąć na paski o szerokości 2 cm i każdy z nich podzielić na trzy mniejsze części o długości 5 cm, lub według uznania.
Na każdym paseczku zrobić na środku nacięcie o długości 2 cm. Przez powstały otwór przełożyć jeden koniec ciasta, tworząc kształt faworka. Patrz film.
Faworki piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dobrze nagrzanym piekarniku, w 200 st C, przez około 15 – 20 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone i wystudzone faworki posypać cukrem pudrem Smacznego!