Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ucierane ciasto cytrynowe"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1381
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1381
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Składniki
Cytrynę dokładnie wyszoruj i sparz, a następnie zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
Mikserem lub ręcznie utrzyj dokładnie masło z cukrem oraz cukrem waniliowym. Cały czas ucierając, wbij kolejno jajka (po wbiciu każdego chwilę ucieraj). Gdy masa stanie się puszysta, dodaj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyń. Na koniec dodaj skórkę i sok z cytryny. Ciasto powinno być dosyć gęste.
Ciasto włóż do natłuszczonej i wysypanej mąką foremki i piecz 40-50 min w 180°C. Po tym czasie sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe (patyczek musi być suchy).
Gotowe ciasto możesz po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub/i ozdobić owocami.Źródło: Świat kobiety