Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, puszyste ciasto kokosowe ze świeżymi malinami i kokosowym lukrem, do zakochania od pierwszego kęsa...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9081
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1340
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9081
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1340
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę (około 5 minut mikserem). Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Na koniec dodać świeże maliny i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Przygotować lukier, ucierając cukier puder z mlekiem kokosowym.
Ostygnięte ciasto polać lukrem, posypać wiórkami kokosowymi.