Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, puszyste ciasto kokosowe ze świeżymi malinami i kokosowym lukrem, do zakochania od pierwszego kęsa...
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 234
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 144
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28026
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 234
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 144
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28026
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę (około 5 minut mikserem). Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Na koniec dodać świeże maliny i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Przygotować lukier, ucierając cukier puder z mlekiem kokosowym.
Ostygnięte ciasto polać lukrem, posypać wiórkami kokosowymi.