Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro mam jagody i czereśnie to nie może zabraknąć ciasta z tymi owocami. Ciasto jest z tych szybkich i prostych ale smacznych. Możecie użyć innych owoców jeśli nie macie takich jak ja, też będzie smaczne. Oczywiście jak to bywa najlepiej smakuje jeszcze letnie choć to nie zdrowe. No ale trudno się oprzeć pokusie. Ciacho na każdą okazję jak i bez okazji, zawsze na czasie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7950
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1288
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7950
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1288
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Potem dodać jajko, dobrze wymieszać i tak aż do ostatniego jajka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski z masą i wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce. Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ). Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone posypać cukrem pudrem.