Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro mam jagody i czereśnie to nie może zabraknąć ciasta z tymi owocami. Ciasto jest z tych szybkich i prostych ale smacznych. Możecie użyć innych owoców jeśli nie macie takich jak ja, też będzie smaczne. Oczywiście jak to bywa najlepiej smakuje jeszcze letnie choć to nie zdrowe. No ale trudno się oprzeć pokusie. Ciacho na każdą okazję jak i bez okazji, zawsze na czasie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2725
Polecam.
Odsłon: 1278
Polecam.
Odsłon: 386
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 502
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2725
Polecam.
Odsłon: 1278
Polecam.
Odsłon: 386
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 502
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Potem dodać jajko, dobrze wymieszać i tak aż do ostatniego jajka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski z masą i wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce. Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ). Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone posypać cukrem pudrem.