Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przysmak ma z tego co zdążyłam zaobserwować wiele nazw. Ta jest chyba najbardziej obrazowa i adekwatna do tego wypieku. Zrobienie usteczek zajmuje kilka minut. Zagniecenie ciasta, rozwałkowanie i wykrawanie szklanką kółeczek. Najwięcej czasu z tego wszystkiego zajmie nam chyba obieranie i krojenie jabłek. Ciastka nie są zbyt słodkie, dlatego przed podaniem warto je obsypać cukrem pudrem! Z podanej porcji wychodzą dwie duże blaszki.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 257
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40416
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5281
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 257
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40416
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5281
Składniki
Zagniatamy elastyczne ciasto z twarogu, mąki i masła. Jabłka kroimy w ósemki. Ciasto wałkujemy na grubość około 3mm na stolnicy podsypanej mąką. Plasterki jabłek układamy na krążkach i składamy je wpół nie zlepiając brzegów tak jak w pierogach. Ciastka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni do zezłocenia czyli około 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.