Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest aromatyczne, chrupiące dzięki migdałom, z dynią i śmietaną szybko się zjada......................SMACZNEGO!!!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2220
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9364
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1796
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2220
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9364
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1796
Składniki
jajka, miękka palma, culkier utrzeć mikserem z 3 minuty, masa ma być o zważonej konsystencji, wsypać przyprawę korzenną, kakao, mąkę, proszek i sodę, zmiksować na jednolitą masę
wlać mleko i połączyć składniki
całe migdały rozdrobnić nie za drobno w rozdrabniaczu, wsypać do ciasta i połączyć mikserem składniki
tortownica 24 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boków nie smarować - ciasto rozsmarować w blaszce, piec w 190 C 60 minut, do suchego patyczka
zimne ciasto przekroić na połowę, nasączyć np. herbatą z cytryną i włożyć 1 blat do tortownicy
mus z dyni z 1 szklanki wymieszać z jogurtem i galaretką rozmieszaną w 1 szklance gorącej wody, tężejącą dynię wyłożyć na ciasto, mus z dyni z 2 szklanki wymieszać z galaretką rozmieszaną w szklance gorącej wody i tężejącą wyłożyć na dynię z jogurtem nakryć blatem ciasta i lekko docisnąć, schować do lodówki na kilka godzin
zimną śmietanę 30% 250 ml ubić z 2 łyżkami cukru pudru i śmietanfixem, szprycka nałożyć śmietanę na cieście, boki posmarować resztą śmietany, schować do lodówki najlepiej na całą noc zapraszam na inne przepisy: http://babiedolygdynia.blogspot.com/