Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle to deser mojego dzieciństwa, z masą orzechową, dżemem z czarnej porzeczki polane polewą czekoladową posypane wiórkami kokosowymi .
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Do rondelka włóż masło, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotuj, dodaj orzechy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu mieszając żeby się masa nie przypaliła około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje .
Lekko przestudzoną masą posmaruj blat wafla, przykryj drugim posmaruj masą, następnego wafla posmaruj dżemem a pozostałe masą orzechową, mocno dociśnij wafle, np. deską do krojenia i odstaw do lodówki na 2 godziny .
Czekoladę ze śmietana rozpuść w kąpieli wodnej, posmaruj wierzch wafli i posyp wiórkami kokosowymi .
Odstaw do zastygnięcia czekolady. Wafle pokrój w kwadraty lub prostokąty . Polecam .