Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka do herbatki.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 854
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 878
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 854
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 878
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Wykonanie: Mąkę zmieszać z cukrem i solą, jajka ubić mikserem, dodać do mąki, w razie potrzeby podlać wodą. Wyrobić ręką gładkie ciasto, wyłożyć na stolnice posypaną mąką i rozwałkować na grubość 2 mm. Wycinać foremką dowolne kształty, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, polać miodem i posypać potłuczonymi orzechami.