Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka do herbatki.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Mąkę zmieszać z cukrem i solą, jajka ubić mikserem, dodać do mąki, w razie potrzeby podlać wodą. Wyrobić ręką gładkie ciasto, wyłożyć na stolnice posypaną mąką i rozwałkować na grubość 2 mm. Wycinać foremką dowolne kształty, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, polać miodem i posypać potłuczonymi orzechami.